top of page

Η δική μου Ελπίδα!


Η Ελπίδα 2017 είναι η 5η πανελλήνια δράση των Ανιχνευτών (εφήβων Προσκόπων),η οποία έγινε στην Πελοπόννησο! Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο,ταξίδεψαν με σκοπό να κατακτήσουν τις κορυφές των βουνών και να κάνουν νέους φίλους.


Η 2η Κοινότητα Νίκαιας βρέθηκε μαζί με την 1η Χίου και την 1η Παλαιού Φαλήρου, όπου μαζί αποτελούσαμε την 47η Κοινότητα της συσκηνίας του Χελμού! Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Νέο Φάληρο προς τα Καλάβρυτα! Όταν φτάσαμε στα Καλάβρυτα, εγκατασταθήκαμε στο σχολείο όπου ήταν οι υπόλοιπες 8 Κοινότητες της συσκηνίας μας.


Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε τις έρευνες που είχαμε επιλέξει πριν από την δράση με θέματα όπως: Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, Παραδοσιακά φαγητά Καλαβρύτων, Μέγα Σπήλαιο, Οδοντωτός και Παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα!




Αφού έγιναν όλες οι έρευνες,παίξαμε κάποια παιχνίδια, μαγειρέψαμε και κοιμηθήκαμε, διότι η επόμενη μέρα ήταν μεγάλη!


Η επόμενη μέρα, ή αλλιώς η 2η μέρα της Ελπίδας,είχε στο πρόγραμμα την έναρξη της πορείας μας για το Αστεροσκοπείο! Ξεκινήσαμε από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων και μαζί κατακτήσαμε την κορυφή των 2355 μέτρων! Το βράδυ της ημέρας αυτής παίξαμε ένα παιχνίδι μυστηρίου που έφτιαξαν κάποιοι Ανιχνευτές για εμάς.






Η 4η μέρα της δράσης μας, ξεκίνησε με την συνέχεια της πορείας μας για το χωριό Άνω Λουσοί. Εκεί εγκατασταθήκαμε, κάναμε το μπάνιο μας και την δράση προσφοράς μας, η οποία ήταν να βοηθήσουμε στο Μελισσοκομείο "Χελμός" όπου κάναμε και έρευνα!



Την 5η μέρα παρουσιάσαμε στους άλλους ομίλους τις έρευνές μας και έπειτα φύγαμε για την Αρχαία Ολυμπία, όπου εκεί λαμβάνει χώρα το δεύτερο μέρος της δράσης! Αφού φτάσαμε, εγκατασταθήκαμε στον χώρο μας με τις υπόλοιπες Κοινότητες, κάναμε μπάνιο και ετοιμαστήκαμε για το βράδυ. Η βραδιά ήταν γεμάτη ενέργεια και φυσικά προσκοπικό πνεύμα, καθώς όλες οι συσκηνίες βρέθηκαν μαζί για να απολαύσουμε την τελετή έναρξης, με guest stars τον Ευτύχη Μπλέτσα και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου!


Την επόμενη μέρα, πήγαμε το πρωί στο πράσινο χωριό, στο οποίο μας περίμεναν διάφοροι σταθμοί με οργανισμούς που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Η απογευματινή μας δραστηριότητα είχε ως θέμα "Πρόσκοποι,ενεργοί πολίτες του κόσμου" και το βράδυ βοηθήσαμε στην επίλυση του μυστηρίου του Van Ghogh.


Η επόμενη μέρα ήταν η μέρα που όλοι ανυπομονούσαμε, καθώς θα παίζαμε στο Scoutvor!! Περάσαμε απέναντι από την όχθη του Αλφειού ποταμού και παίξαμε σε τέσσερις πίστες παλεύοντας με τα όρια μας!




Το βράδυ αφού γυρίσαμε στη κεντρική κατασκήνωση ,επισκεφθήκαμε το cine "Ελπίς", στο οποίο διασκεδάσαμε με μουσική, ταινίες και θέατρο αναπολώντας τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο!



Η 8η μέρα ήταν η μέρα προσκοπικής τεχνικής! Η Κοινότητα μας μαζί με την Κοινότητα 40 επιλέξαμε να κατασκευάσουμε το Big Ben και στο τέλος βγάλαμε φωτογραφία μπροστά από το αριστούργημα μας! Το βράδυ της 8ης μέρας ήταν όμορφο και καλλιτεχνικό, καθώς ήταν βραδιά ποίησης και θεάτρου! Οι Κοινότητες που είχαν επιλέξει την ποίηση, ανάμεσα τους και εμείς, βρεθήκαμε στην όχθη του ποταμού και φτιάξαμε ανά ομάδες ένα ποίημα με την λέξη που μας δώθηκε.


Η 9η μέρα, ή αλλιώς η μέρα της περιπέτειας, έδωσε στους ανιχνευτές πολλές αξέχαστες εμπειρίες, καθώς οι Ανιχνευτές έκαναν τα extreme sports που επέλεξαν! Η Κοινότητα μας έκανε rafting στο ποταμό Αλφειό, δίνοντας μας μαγευτικές εικόνες από το περιβάλλον και την ευκαιρία για ένα μπανάκι στον ποταμό! Όμως, υπήρξε και μια έκπληξη! Ο Ανιχνευτής μας, Άκης Μαλιώρης βαπτίστηκε με το υπέροχο όνομα "Ερωδιός",βουτώντας τον ο Σείριος μέσα στο ποτάμι! Θα το θυμάται για πάντα!



Μετά από το rafting, ακολούθησε βόλτα με mountain bike και έπειτα το βράδυ είχε ξεκούραση!


Την τελευταία μέρα, επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας! Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και μετά ακολούθησε το Food Festival, στο οποίο μαγειρέψαμε ριζότο με λικέρ μαστίχας και μαστέλο!



Η Ελπίδα έκλεισε με την τελετή λήξης, παρουσιάζοντας μας υπέροχα θεατρικά, βίντεο, καθώς τραγούδια και χορούς! Η Ελπίδα ήταν μια από τις καλύτερες δράσεις που έχω πάει. Γνώρισα καινούργια άτομα, έκανα νέους φίλους καθώς επίσης βρέθηκα ξανά με άτομα που είχα γνωρίσει σε άλλες δράσεις!



Έφτασα στα όρια μου με την πεζοπορία, απόλαυσα το όμορφο τοπίο του Χελμού και φυσικά γέμισα το σεντούκι με τις προσκοπικές μου εμπειρίες και άλλες πολλές μοναδικές και αξέχαστες αναμνήσεις!



Αναμείνατε λοιπόν για την...Ελπίδα 2021!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page