top of page

Η Κοινότητά μας στ' αστέρια!


Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου είπαμε να πάμε μια βόλτα στ΄ αστέρια και το κάναμε! Επισκεφτήκαμε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και όχι μόνο!


Ξεκινήσαμε από το προσκοπείο μας το μεσημέρι του Σαββάτου, και με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας φτάσαμε στην Αθήνα! Πριν την επίσκεψη μας, είχαμε λίγο χρόνο και κάναμε μία βόλτα στο Θησείο και στα βραχάκια της Ακρόπολης! Φυσικά βγάλαμε πολλές φωτογραφίες καθώς η θέα είναι καταπληκτική!


Έφτασε η ώρα της επίσκεψής μας στο Αστεροσκοπείο! Ακριβώς απέναντι από τον Παρθενώνα, βρίσκεται ένα πολύ όμορφο νεοκλασσικό όπου στεγάζεται το βασικό κτήριο του Αστεροσκοπείου.


Η ξενάγηση μας ξεκίνησε από την παλιά βιβλιοθήκη, όπου και καθίσαμε στο τραπέζι των επίσημων συνεδριάσεων! Βλέπετε έχουμε και τα τυχερά μας! Μάθαμε για τα αστέρια, τους πλανήτες, την πρόγνωση του καιρού για τα φυσικά φαινόμενα. Δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε τα παλιά όργανα μετρήσεως και φυσικά τα τηλεσκόπια.


Στο μικρό τηλεσκόπιο είδαμε τις Καρυάτιδες του Παρθενώνα σαν να ήταν δίπλα μας και στο μεγάλο τηλεσκόπιο είδαμε το πολύ φωτεινό αστέρι, τον Βέγα.


Ήταν μια πολύ όμορφη δράση και μάθαμε πολλά πράγματα που δεν γνωρίζαμε!


Στο άπειρο..και ακόμη παραπέρα!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page