top of page

Η Χειμερινή εξόρμηση μας στην Τιθορέα

Έγινε ενημέρωση: 20 Απρ 2020


Στις 3 Ιανουαρίου αρχίσαμε το ταξίδι μας με προορισμό την Αγόριανη. Δυστυχώς όμως λόγω κακοκαιρίας και κάποιων τεχνικών προβλημάτων αποφασίσαμε όλοι μαζί σαν κοινότητα αλλά και σαν παρέα να μείνουμε στην όμορφη Τιθορέα, καθώς σημασία δεν έχει το μέρος που θα πας αλλά τα άτομα με τα όποια θα είσαι μαζί.


Κατεβαίνοντας από το πούλμαν όλοι εντυπωσιαστήκαμε από το τοπίο γύρω μας .Παντού υπήρχε χιόνι, στις οροφές των σπιτιών, στους δρόμους ,παντού.


Μετά από το αρκετά κουραστικό ταξίδι μας το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να εγκατασταθούμε στον χώρο. Μετά από την εγκατάσταση και την μεσημεριανή ανάπαυση μας, συνεχίσαμε την ημέρα μας με ένα παιχνίδι το όποιο επιμελήθηκαν δυο από τους Ανιχνευτές μας! Το βράδυ αφού φάγαμε, παίξαμε celebrity game night το όποιο έκανε την βράδια μας ξεχωριστή.


Την δεύτερη μέρα σηκωθήκαμε και κάναμε την βόλτα μας στο χωριό όπου είδαμε τα αξιοθέατα του τόπου εκεί. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης καθώς και μέρος των τειχών της, τον εντυπωσιακό πλάτανο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και χρονολογείται από το 1887 και το «μπαλκόνι της Τιθορέας» που πρόκειται για ένα βράχο με θεά το φαράγγι του Καχαλά.


Κάναμε τις έρευνες μας για την λαογραφία του χωριού και για τον ιδρυτή της Finos Film «Φιλοποίμην Φίνος» ο όποιος κατάγεται από εκεί και γύρισε την πρώτη του ταινία στην Τιθορέα! Μάθαμε για την ιστορία της Τιθορέας την όποια μας διηγήθηκε ο δάσκαλος του χωριού λέγοντας μας πως ο Ηρόδοτος καθώς και ο Παυσανίας έχουν αναφέρει την Τιθορέα.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε ένα igloo. Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε περάσαμε τέλεια. Το βράδυ κάναμε το Forum στο όποιο συζητήσαμε για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας και προτείναμε λύσεις!


Την τρίτη μέρα, ξυπνήσαμε πρωί πρωί και ξεκινήσαμε την πορεία μας στο χιονισμένο Παρνασσό με προορισμό τον Άγιο Γεώργιο ο όποιος είναι προστάτης των Προσκόπων.


Την τελευταία μέρα είχαμε την απεγκατάσταση μας και όταν τελειώσαμε πήγαμε να αποχαιρετίσουμε το χωριό αλλά και να τραβήξουμε αναμνηστικές φωτογραφίες.


Και κάπως έτσι η πρώτη χειμερινή εκδρομή μου τέλειωσε έχοντας έμενα αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά να βάζουμε άλλη μια εμπειρία στην τσέπη μας.

Ραντεβού στην επόμενη!


Αναστασία Αντωνοπούλου

Ανιχνεύτρια 2ης Κοινότητας Νίκαιας

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page