top of page

Οι Ανιχνευτές μας στο Φλαμπούρι



Γράφει η Ανιχνεύτρια Πετρίνα Διακαντώνη.


Ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο οποίο συμμετείχαμε, στάθηκε αφορμή να συναντηθούμε με την Κοινότητα Ανιχνευτών (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών) του 7ου Συστήματος Προσκόπων Νίκαιας και να οργανώσουμε μαζί την επόμενή μας εκδρομή.

Προορισμός μας η Πάρνηθα και συγκεκριμένα το ορεινό καταφύγιο «Φλαμπούρι»!



Ξεκινήσαμε με μία βραδινή πορεία η οποία αποτέλεσε μια μικρή περιπέτεια μέσα στο δάσος. Χρησιμοποιώντας τον χάρτη και το φως των φακών μας, φτάσαμε στον προορισμό μας.

Το τριήμερο πέρασε πολύ γρήγορα. Γεμάτο γέλια, φωνές, πειράγματα και πολλά άλλα συναισθήματα!



Η διαμονή μας στο Φλαμπούρι ήταν υπέροχη. Περάσαμε το τριήμερο μαζί, σα μια οικογένεια. Μαγειρέψαμε, φάγαμε, παίξαμε, γκρινιάξαμε (λίγο :P )στην πορεία στο βουνό, μη χάνοντας ποτέ το κέφι μας!



Η εκδρομή περιελάβανε και μία ξεχωριστή στιγμή για όλους μας και ιδιαίτερα για ένα από τα Ενήλικα Στελέχη μας. Στη κορυφή του Ξεροβουνίου, ο Αντώνης εντάχθηκε στην οικογένεια του προσκοπισμού δίνοντας την προσκοπική του υπόσχεση.



Η επιστροφή μας επιφύλασσε λίγες ακόμη εκπλήξεις. Ένα χαλαρό τρέξιμο στάθηκε αρκετό για να προλάβουμε το λεωφορείο του γυρισμού. Δεν πτοηθήκαμε όμως! Ως Πρόσκοποι ζούμε την κάθε στιγμή και αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία! Άλλωστε μείναμε λίγο παραπάνω στην Πάρνηθα!



Η οικογένεια του προσκοπισμού είναι ανοιχτή σε όλους. Καθένας είναι ευπρόσδεκτος στη μεγάλη μας αγκαλιά.

Μάθετε περισσότερα για τους Προσκόπους και πως θα γίνεται μέλος στη σελίδα Προσκοπισμός

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page