top of page

Οι Ανιχνευτές στη Δημητσάνα


Η Κοινότητα μας, τις πρώτες μέρες του Γενάρη πραγματοποίησε την χειμερινή της εκδρομή, στην ορεινή Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στη Περιοχή της Δημητσάνας.


Από τις 2 ως τις 5 Ιανουαρίου, οι ανιχνευτές μας επισκέφτηκαν αυτό το γραφικό χωριό γνωρίζοντας τον πολιτισμό, την άγρια ομορφιά αλλά και τη καθημερινότητα της Δημητσάνας. Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες μέρες το πρόγραμμά μας συμπεριλάμβανε, έρευνα για την Λαογραφία, τα ήθη και έθιμα, τα παραδοσιακά φαγητά αλλά και τα τραγούδια και τους χορούς.


Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Μουσείο Υδροκίνησης με τα Βυρσοδεψεία και τους Μπαρουτόμυλους. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω έντονης βροχόπτωσης αλλά και ομίχλης, οι ανιχνευτές μας έφεραν εις πέρας την πεζοπορία στον Λούσιο ποταμό, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για αυτούς αλλά και τους βαθμοφόρους!

Άξιο σημείο αναφοράς είναι η επίσκεψή μας στην Μονή Αιμυαλών η οποία είναι κτισμένη μέσα στο βράχο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα μας, η βόλτα στη παλαιά πόλη της Δημητσάνας, τα παιχνίδια αλλά και τα τραγούδια! Μόνο ωραίες αναμνήσεις μένουν από τη χειμερινή μας εκδρομή.

Ραντεβού στη Μεγάλη Θερινή Δράση!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page