Η δική μου Ελπίδα!
Η Ελπίδα 2017 είναι η 5η πανελλήνια δράση των Ανιχνευτών (εφήβων Προσκόπων),η οποία έγινε στην Πελοπόννησο! Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο,ταξίδεψαν με σκοπό να κατακτήσουν τις κορυφές των βουνών και να κάνουν νέους φίλους.

Η 2η Κοινότητα Νίκαιας βρέθηκε μαζί με την 1η Χίου και την 1η Παλαιού Φαλήρου, όπου μαζί αποτελούσαμε την 47η Κοινότητα της συσκηνίας του Χελμού! Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Νέο Φάληρο προς τα Καλάβρυτα! Όταν φτάσαμε στα Καλάβρυτα, εγκατασταθήκαμε στο σχολείο όπου ήταν οι υπόλοιπες 8 Κοινότητες της συσκηνίας μας.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε τις έρευνες που είχαμε επιλέξει πριν από την δράση με θέματα όπως: Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, Παραδοσιακά φαγητά Καλαβρύτων, Μέγα Σπήλαιο, Οδοντωτός και Παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα!



Αφού έγιναν όλες οι έρευνες,παίξαμε κάποια παιχνίδια, μαγειρέψαμε και κοιμηθήκαμε, διότι η επόμενη μέρα ήταν μεγάλη!

Η επόμενη μέρα, ή αλλιώς η 2η μέρα της Ελπίδας,είχε στο πρόγραμμα την έναρξη της πορείας μας για το Αστεροσκοπείο! Ξεκινήσαμε από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων και μαζί κατακτήσαμε την κορυφή των 2355 μέτρων! Το βράδυ της ημέρας αυτής παίξαμε ένα παιχνίδι μυστηρίου που έφτιαξαν κάποιοι Ανιχνευτές για εμάς.



