top of page

Ταξίδι γύρω από το Ιόνιο

Έπειτα από αρκετούς μήνες καραντίνας το όνειρο μας ( όπως επίσης και κάθε ανιχνευτή) πραγματοποιήθηκε και μάλιστα σε δύο από τα πιο ωραία νησιά της χώρας μας. Στις 5 Αυγούστου κηρύξαμε την έναρξη της Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου μας με προορισμό (αρχικά) την Ιθάκη.

Καθώς το πλοίο μας πλησίαζε το νησί του Οδυσσέα όλοι μας μαγευτήκαμε από την ομορφιά του! Ίσως να είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας που έχω επισκεφθεί! Ας μην αναφερθώ καλύτερα στην πυκνή του βλάστηση που στα μάτια μου έκανε την Ιθάκη να μοιάζει με παράδεισο!

Μετά από το πολύωρο ταξίδι μας, συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο στο Βαθύ ο οποίος μας έδωσε τα κλειδιά για το σχολείο που θα γινόταν το σπίτι μας για τις επόμενες δύο μέρες.

Αφού εγκατασταθήκαμε στο χώρο δεν χάσαμε χρόνο και επισκεφθήκαμε την παραλία Δεξία. Το βράδυ της ίδιας μέρας περιπλανηθήκαμε στην πόλη και την εξερευνήσαμε.Το πρωί της επόμενης μέρας επισκεφθήκαμε το λαογραφικό μουσείο της Ιθάκης όπου βρίσκονταν ποικίλα αντικείμενα που χρονολογούνταν από το 1700 έως και σήμερα.


Αργότερα την ίδια μέρα βρεθήκαμε στην παραλία Φιλιατρό η οποία θεωρείται η πιο κοσμική παραλία του νησιού. Εκεί κάναμε κανό, γεγονός που μας χαροποίησε αρκετά!Γυρίσαμε στον τόπο εγκατάστασης μας και με γνώμονα τον καιρό πήραμε την απόφαση να πραγματώσουμε μια μικρή πορεία, η οποία θα κατέληγε στο Γιδάκι (μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού).Στις 7 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το όμορφο νησί της Ιθάκης και πλεύσαμε προς το νησί της Κεφαλονιάς. Αφού πραγματοποιήσαμε μία μικρή εξερεύνηση στην Σάμη, επισκεφθήκαμε το σπήλαιο Δρογκαράτη, ένα σπήλαιο που έχει βάθος 95 μέτρα ενώ θεωρείται ένα από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία.


Επόμενος προορισμός: Το Αργοστόλι. Οι πρόσκοποι εκεί μας τίμησαν με την φιλοξενία στην εστία τους! Μετά την εγκατάσταση μας στον χώρο κατευθυνθήκαμε προς την παραλία Μακρύς Γιαλός.

Το βράδυ κάναμε το forum στο οποίο συζητήσαμε για τις ανθρώπινες σχέσεις κατά την περίοδο της πανδημίας.

Την τέταρτη μέρα οι πρόσκοποι του Αργοστολίου μας πρότειναν να πάμε όλοι μαζί σαν παρέα στο χωριό Άσσος στο οποίο βρίσκεται το κάστρο της Άσσου που κατασκευάστηκε το 1596.Στις 9 Αυγούστου σηκωθήκαμε νωρίς και επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο του Αργοστολίου. Μέχρι στιγμής είναι ένα από τα πιο ωραία λαογραφικά μουσεία που έχουμε βρεθεί καθώς είχε εκθέματα από όλες τις τάξεις της παλιάς εποχής και όχι μόνο! Ο επόμενος προορισμός μας ήταν το οινοποιείο της ρομπόλας όπου μας ξενάγησαν τόσο στο εργοστάσιο παραγωγής κρασιού όσο και στους αμπελώνες τους.Το απόγευμα εκείνης της μέρας βρεθήκαμε στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης. Όταν γυρίσαμε στο σχολείο της Σάμης στο οποίο θα περνούσαμε το τελευταίο μας βράδυ στο νησί, πραγματοποιήσαμε την Δράση κοινωνικής προσφοράς στον Δήμο.


Την επόμενη μέρα το πρωί η εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της…

Όπως έχω αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα, σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η παρέα. Τα άτομα που αποτελούσαν την κοινότητα ανιχνευτών μας φέτος έκαναν την τελευταία μου καλοκαιρινή εκδρομή την καλύτερη από όλες!


Αναστασία Αντωνοπούλου

Ανιχνεύτρια 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών ΝίκαιαςΜερικές ακόμα φωτογραφίες:

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page