top of page

Ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια

Ξεκινήσαμε απο τον ηλεκτρικό στον Πειραιά. Όλοι ανυπομονούσαμε να ξεκινήσει αυτή η μοναδική περιπέτεια. Για κάποιους ήταν η πρώτη τους μονοήμερη εκδρομή με την ομάδα και σίγουρα ήταν αγχωμένοι για το πως θα συνεχιζόταν η ημέρα τους. Πήραμε το τρένο και μετά απο λίγη ώρα καθυστέρησης φτάσαμε σε μία περιοχή κοντά στον δρόμο της Κατεχάκης. Φάγαμε το δεκατιανό μας και παίξαμε κάποια ομαδικά παιχνίδια.


Λόγω όμως κάποιων προβλημάτων που μας προέκυψαν με τα μέσα μεταφοράς πήραμε ταξί και μας άφησαν κοντά στην περιοχή του Ζωγράφου. Απο εκείνο το σημείο, ξεκινήσαμε να περπατάμε προς την μονή Καισαριανής. Με έναν τοπικό χάρτη, μία πυξίδα, ένα χαρακάκι και ένα μοιρογνωμόνιο για βοήθεια καταφέραμε να φτάσουμε στους προορισμούς μας.

Ο πρώτος μας προορισμός ήταν η Μονή Καισαριανής, εκεί είδαμε την τραπεζαρία, το λουτρό και τα κελιά επίσης καθίσαμε για λίγο στο προαύλιο και μπήκαμε μέσα σε μία μικρή εκκλησία.






Συνεχίσαμε προς τον επόμενο προορισμό μας ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Είδαμε και μια ανοιχτή πέτρινη εκκλησία που οι μισές εικόνες της ήταν κάτω. Ύστερα απο όλα αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε διάλειμμα, φάγαμε το μεσημεριανό μας και μετά παίξαμε διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια με τους αρχηγούς μας.









Στον γυρισμό η μία μας ενωμοτία περιπλανήθηκε λιγάκι μέχρι να βρεί το σωστό μονοπάτι. Όμως με λίγη υπομονή και πίστη καταφέραμε να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί.

Αυτή είναι η αξία στο να είσαι στον προσκοπισμό. Το να αναζητάς να βρείς κάποιο μέρος χωρίς την βοήθεια κάποιου μεγάλου, να μοιράζεσαι στιγμές που θα τις θυμάσαι για πάντα, να βοηθάει το ένα παιδί το άλλο σε οποιονδήποτε τομέα..!

Το να είσαι στην φύση μακριά απο τα βάσανα της πόλης είναι υπέροχο..Αρκεί να είσαι με άτομα που περνάς καλά..Όπως είπε και ο Μπέιντεν Πάουελ "Ο πραγματικός τρόπος να κατακτήσεις την ευτυχία, είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους."





0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page