top of page

Η Αγέλη στην Πάρνηθα και το Βασίλειο του Πέρα Πέρα


Το πρωί της Κυριακής , 21 Νοεμβρίου, ξυπνήσαμε, ετοιμαστήκαμε, βάλαμε τις στολές μας και πήγαμε στην εστία μας από όπου και πήραμε το λεωφορείο για την Πάρνηθα.


Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας, ένα μεγάλο χαμόγελο σχηματίστηκε στα πρόσωπα μας.

Μη χάνοντας χρόνο, αφήσαμε τα πράγματα μας, φάγαμε το δεκατιανό μας και αρχίσαμε να τραγουδάμε τα αγαπημένα μας λυκοπουλικά τραγούδια. Υπάρχει άραγε πιο ωραίος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος την ημέρα του; Δεν νομίζω!



Και αφού προσαρμοστήκαμε ,ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τους αγαπημένους μας φίλους, τον Σρεκ και την Φίονα, τους οποίους βοηθάμε ,τις τελευταίες εβδομάδες στις δράσεις μας, να περάσουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής. Αλλά μια απρόσμενη έκπληξη μας περίμενε, αντί να αυτούς, συναντήσαμε τον φίλο τους τον γάιδαρο , ο οποίος μας έδωσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο μας είχαν αφήσει. Αυτό ένα πράγμα σήμαινε…ώρα για περιπέτεια.




Πολλή περιπέτεια...παίξαμε, μάθαμε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, μάθαμε την αλφάβητο στην νοηματική, κάναμε yoga και εισχωρήσαμε στα μονοπάτια της ποίησης, γίναμε και εμείς ποιητές, τα λυκόπουλα ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην ποίηση και εντυπωσίασαν τους κατοίκους του Πέρα Πέρα με τα ευφάνταστα ποιήματα τους.






Το μεσημέρι φάγαμε, φτιάξαμε ομαδικές χειροτεχνίες, τραγουδήσαμε ξανά και η αρχηγός μας η Λύρα μας διηγήθηκε μία ιστορία.

Αργότερα, πήραμε τα πουγκάκια μας και τα γεμίσαμε με διάφορα καλούδια που βρήκαμε στη φύση (φύλλα, κουκουνάρια, φυτά κ.α) ώστε να τα πάμε στο σπίτι μας και να νιώθουμε πάντα πως έχουμε την φύση κοντά μας.


Eκεί που δεν το περίμενε κανένας μας, βρήκαμε ένα σεντούκι. Έκπληκτοι το ανοίξαμε και τι να δούμε; Ήταν γεμάτο σοκολατένια νομίσματα και θησαυρούς και ανάμεσα σε αυτά ένα κρυμμένο ευχαριστήριο μήνυμα από την Φιόνα και τον Σρέκ.


Η ώρα είχε περάσει πλέον…μαζευτήκαμε στο πέταλο, είπαμε δυνατά την κραυγή μας, τραβήξαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και αφού χαιρετήσαμε την Πάρνηθα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και φτάσαμε στις αγκαλιές των γονιών μας.

Μια εκδρομή που μας γέμισε χαρά, εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις!!!


Αναστασία Αντωνοπούλου (Τραμουντάνα)

Υπαρχηγός 2ης Αγέλης Νίκαιας


Μερικές ακόμη φωτογραφίες:




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page