top of page

Η Κοινότητα μας στη ΠΑΠΕ

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαΐ 2022


Γράφoυν οι Ανιχνεύτριες Φωτεινή Κωνσταντώνη & Πετρίνα Διακαντώνη:


Η Κοινότητα μας για ακόμα μια φορά έλαβε μέρος στην μεγαλύτερη ανιχνευτική δράση της Ελλάδος, τη ΠΑΠΕ.


ΠΑΠΕ σημαίνει Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Πρόκειται λοιπόν για μια πανελλήνια δράση πολιτιστικού περιεχομένου για Ανιχνευτές. Μέσω της ΠΑΠΕ Κοινότητες Ανιχνευτών απ’ όλη την Ελλάδα μπορούν να συναντηθούν και να παρουσιάσουν τις Έρευνές τους, και οι Ανιχνευτές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να κάνουν νέους φίλους, και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Παράλληλα, οι Ανιχνευτές μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορους διαγωνισμούς πολιτιστικού περιεχομένου.



Την Πέμπτη 28 Απριλίου επιβιβάστηκαν σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο χρειαζόταν πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα με προορισμό το Αγρίνιο. Φτάνοντας εκεί περιμέναμε με ανυπομονησία την τελετή έναρξης. Περιηγηθήκαμε στο Αγρίνιο μέσα από ένα παιχνίδι πόλεως. Το forum, διάφορα σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες γέμισαν το απόγευμα μας και μας οδήγησαν ένα βήμα πιο κοντά στην τελετή έναρξης, στη λίμνη Τριχωνίδα. Η παρουσία μας εκεί αποτέλεσε αφορμή γνωριμίας μας με άλλους ανιχνευτές με τους οποίους διασκεδάσαμε στη συναυλία που ακολούθησε.



Την επόμενη μέρα γίναμε θεατές στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ, όπου παρακολουθήσαμε τις προσπάθειές πολλών ανιχνευτών. Το ίδιο απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις βιωματικές ομιλίες κάποιων ανθρώπων μέσω του πρίσματος (Prisma).Σαφώς και μετά διασκεδάσαμε με τα θεατρικά και το διαγωνισμό χορού. Φυσικά δεν έλλειψε το πάρτι στο οποίο τραγουδήσαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε με τις άλλες κοινότητες.



Και δυστυχώς αφού όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν φτάσαμε και εμείς στην τελευταία μας μέρα η οποία μας έμεινε αξέχαστη. Παρουσιάσαμε την έρευνα μας σχετικά με τη φτώχεια ευαισθητοποιώντας τους ανιχνευτές ακροατές μας.


Στη συνέχεια μετά την αναμνηστική μας φωτογραφία, ακολούθησαν οι βραβεύσεις στις οποίες ανταμείφθηκαν οι προσπάθειες μας με 3 βραβεία. Στην τελετή λήξης όσο πέρναγε η ώρα καταλαβαίναμε πως ερχόταν η στιγμή του αποχαιρετισμού της πόλης και των φίλων μας από όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά το τελευταίο μας πάρτι ήταν και αυτό γεμάτο χορό , γέλιο και βέβαια συγκίνηση . Λίγο πριν αποχωρήσουμε από το Αγρίνιο θεωρήσαμε πως πλέον ήταν η ώρα ένα από τα ενήλικα στελέχη μας, ο Αντώνης, να αποκτήσει προσκοπικό όνομα και αυτό ακριβώς έγινε!



Παρόλο που έληξε η 37η ΠΑΠΕ, οι αναμνήσεις της θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένες στις καρδιές μας και θα μεταφερθούν σε ένα χρόνο στη Χίο, στην 38η ΠΑΠΕ!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page