top of page

Οι πρόσκοποι εξασκούνται στην τοξοβολία


Στο άκουσμα της τοξοβολίας, κάποιος που δεν γνωρίζει, φαντάζεται ένα μονοπάτι πολύπλοκο και δύσβατο, από την διαχείριση του τόξου μέχρι και την εκτόξευξη του βέλους προς τον στόχο. Άλλος, σκεπτόμενος πιο απλά, φαντάζεται ότι είναι η διαδικασία κατά την οποία το βέλος πρέπει να προσγειωθεί στην κόκκινη μικρή κουκίδα. Άλλος θεωρεί, ότι είναι ένα άθλημα παραπλήσιο της σκοποβολής. Όμως κανείς ο οποίος δεν έχει δοκιμάσει να έρθει σε επαφή με την τοξοβολία δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά και σαφήνεια για το τι είναι αυτή.


Εισαγωγή στην Τοξοβολία

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι αποτελεί μια ελκυστική πρόκληση, όπου η ομάδα μας θέλησε να δοκιμάσει τις δυνατότητες της.


Αντιμέτωποι με τα μπαλόνια


Μερικά δέκατα του δευτερολέπου μετά τη ρίψη του βέλους

Οι πρόσκοποι, πριν πιάσουν τα τόξα έμαθαν κάποιες σημαντικές πληροφορίες από τον προπονητή του συλλόγου της τοξοβολίας Περάματος, που τους βοήθησε να μπουν στο κλίμα γύρω από την μαγεία της τοξοβολίας.


Φορώντας τα προστατευτικά


Μελετώντας τον στόχο

Η τοξοβολία αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία και δεν μοιάζει με κανένα άλλο άθλημα. Είναι στόχευση και όχι σκόπευση.


Bingo!

Προς μεγάλη μας έκπληξη, η τοξοβολία αποτελεί πρωταρχικά ‘’εγκεφαλικό’’ άθλημα ενώ η δεξιοτεχνία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο τοξοβόλος χρησιμοποιεί το μυαλό του και το 100% της αυτοσυγκέντρωσης του με σκοπό να πετύχει τον μικρό στόχο, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να παραμείνει ήρεμος.


Ευθυγραμμίση, με τη βοήθεια του φίλου πρόσκοπου, Μιχάλη Κωστάκου.

Αυτές οι πληροφορίες βοήθησαν τους προσκόπους, όπου ξεκινώντας και στοχεύοντας τους στόχους τους, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία λέγοντας ότι τους προκάλεσε ένα αίσθημα ενθουσιασμού και ελευθερίας. Έτσι για όποιον αναζητά μια ιδιαίτερη συγκίνηση, που συνδυάζει νου και σώμα, δεν έχει παρά να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του να το δοκιμάσει!


Έτοιμοι για Ολυμπιάδα;

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page