top of page

Στα στενά του Πειραιά!


11 Μαρτιου του 2018,μια ηλιόλουστη Κυριακή που η ομάδα του 2ου συστήματος αεροπροσκόπων Νίκαιας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη!

Ένα σημαντικό κειμήλιο της Ελληνικής ιστορίας χάθηκε κάπου στη πόλη του Πειραιά κι έτσι,ένας γνωστός Έλληνας αρχαιολόγος ζήτησε τη βοήθεια της 2ης ομάδας. Έτσι λοιπόν, Γερακια, Χελιδόνια κι Αετοί ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής για τον Πειραιά όπου και θα έπρεπε να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους.


Οι Ενωμοτίες, με την βοήθεια χαρτών και πολλών qrcodes που είχε αφήσει ο αρχαιολόγος για να κατευθύνει με ακρίβεια τα παιδιά,περιηγήθηκαν σε όλη την πόλη του όμορφου Πειραιά.


Οι Προσκοποι,είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αντλήσουν πληροφορίες για το Συραγγιο σπήλαιο,το μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων,το ρολόι του Πειραιά αλλά και διάφορα πολιτισμικά κέντρα όπως το δημοτικό θέατρο Πειραιά,το μουσείο ηλεκτρικών σιδηροδρόμων,το ναυτικό μουσείο αλλά και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.


Και οι τρεις ενωμοτίες κατάφεραν με επιτυχία να αποκρυπτογραφήσουν το κρυμμένο μήνυμα που θα τους οδηγούσε λίγο πιο κοντά στο χαμένο αγαλματίδιο. Συναντήθηκαν λοιπόν και οι τρεις στο ρολόι του Πειραιά όπου ένα τελευταίο σημείωμα θα τους οδηγούσε στην περάτωση της αποστολής τους. Η ενωμοτία των γερακιών ήταν η πρώτη που το διέκρινε ,κάπου θαμμένο σε μια παιδική χαρά .Οι αετοί και τα χελιδόνια πέταξαν γρήγορα να δουν το σημαντικό αυτό κειμήλιο που με την προσπάθεια όλων κατάφεραν να ξαναφέρουν στο φως.


Αποστολή εξετελέσθη!Διπλή επιτυχία για τη 2η ομάδα,αφού κατάφερε να βοηθήσει τον αρχαιολόγο με το χαμένο κειμήλιο, αλλά και να μάθει λίγο καλύτερα την πόλη του Πειραιά. Μια πόλη με σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο αλλά και σπουδαία αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page