top of page

Όλη η Ελλάδα, μια παρέα!


Πανελληνία Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση ή αλλιώς για τους Ανιχνευτές της Ελλάδας Π.Α.Π.Ε.


Η πρώτη Πανελληνία Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώθηκε από την πόλη της Πάτρας το 1983 με ένα λίγο διαφορετικό όνομα Α.Π.Π.Ε.


Η Π.Α.Π.Ε είναι ένα τριήμερο που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Στη Π.Α.Π.Ε συμμετέχουν Ανιχνευτές απ' όλη την Ελλάδα. Η κάθε Κοινότητα ετοιμάζει μια πρωτογενή ερευνά και ένα spot με κοινωνικό μήνυμα που είναι διαφορετικό κάθε χρόνο για να παρουσιάσει στις άλλες Κοινότητες συμμετέχουν στην δράση. Βέβαια, όποια Κοινότητα θέλει μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς όπως φωτογραφίας, χορευτικού, θεατρικού,ποίησης,σκίτσου, τραγουδιού κ.α..


Φέτος η Π.ΑΠ.Ε ταξίδεψε στο γραφικό Άργος. Όλα ξεκίνησαν 8 Απριλίου που ξεκινήσαμε πρωί πρωί για το Αργός. Ευτυχώς δεν ήταν μακριά τουλάχιστον για τις Κοινότητες που ξεκίνησαν από την Αθήνα. Αυτό το μικρό ταξίδι μας έκανε να γνωριστούμε με τα παιδιά που δεν ξέραμε και να περάσει ευχάριστα η ώρα. Όταν φτάσαμε στο Αργός μείναμε στο Μπουσουλοπούλειο σχολείο.Εκεί γινόταν η τροφοδοσία και οι παρουσιάσεις των ερευνών μας!


Το βράδυ είχαμε την τελετή έναρξης όπου κατευθυνθήκαμε προς το Αρχαίο θέατρο του Αργούς. Εκεί μια ενδιαφέρουσα παράσταση από ηθοποιούς να υποδύονται αρχαίους Έλληνες ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη για όλους μας.


Η δεύτερη μέρα μας βρήκε στο σχολείο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας με τις έρευνες που είχαν ετοιμάσει οι Κοινότητες. Πολύς ήταν ο ελεύθερος χρόνος που είχαμε για να γνωριστούμε με τις άλλες Κοινότητες πράγμα που ήταν καλό για να δημιουργούμε φιλίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.


Το βράδυ ακολούθησε μια μαγευτική συναυλία με μπάντες από Ανιχνευτές να δημιουργούν ένα υπέροχο κλίμα. Όλοι οι Ανιχνευτές χόρευαν μαζί ανεξαρτήτως αν γνώριζαν τον διπλανό τους. Ενωμένα χέρια και παιδιά που χόρευαν συρτάκι στην κεντρική πλατεία του Άργους. 5 λέξεις μπορούν να περιγράψουν στο ελάχιστο αυτό που ζήσαμε. ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ.


Τα βραδιά τελειώνοντας το πρόγραμμα της ΠΑΠΕ, μαζευόμασταν όλοι μαζί στο προαύλιο χώρο του σχολείου και με 2 κιθάρες τραγουδούσαμε όλων των ειδών τα τραγούδια. Ήταν μαγικά.


Τελευταία μέρα! Πότε έφτασε; Πως πέρασαν έτσι 3 μέρες;

Ξυπνώντας το πρωί, αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς το παιχνίδι πόλεως έτσι ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη του Άργους. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, βγάλαμε την αναμνηστική-οικογενειακή φωτογραφία όπως κάθε χρόνο.


Στην τελετή λήξης που έγινε στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους ανακοινώθηκαν οι νικητές των διαγωνισμών και το μέρος της επόμενης Π.Α.Π.Ε.


Η Π.Α.Π.Ε είναι μια δράση που δεν πρέπει να χάνει κανείς Ανιχνευτής στην ανιχνευτική του ζωή, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία όπως και οι προηγούμενες χρονιές.

Το επόμενο ραντεβού μας είναι στην Ελευσίνα το 2018.


To σποτάκι της Κοινότητας μας.




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page