top of page

Οι Ανιχνευτές παρέα με τους Πυροσβέστες


Πυροσβεστική. Απλά ένα επάγγελμα ή ένα λειτούργημα;

Οι Ανιχνευτές μας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου επισκέφτηκαν τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών παρέα με την 1η Κοινότητα ανιχνευτών Π. Φαλήρου. Παρά τον κρύο καιρό, στον σταθμό μας υποδέχτηκαν με ζεστασιά. Συναντήσαμε όλους τους πυροσβέστες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα και ειδικότερα τον υπεύθυνο της βάρδιας.


Μόλις φτάσαμε!

Στην αρχή είδαμε τον έλεγχο όλων των πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και τον εξοπλισμό τους. Σε κάθε έναρξη βάρδιας οι πυροσβέστες κάνουν αυτόν τον έλεγχο για να δουν αν όλα δουλεύουν άρτια. Σε περίπτωση που κάτι δεν δουλεύει σωστά το επιδιορθώνουν άμεσα!


Έλεγχος των οχημάτων και του εξοπλισμού

Στην συνέχεια, μέσα από τα ερωτηματολόγια που είχαν ετοιμάσει οι ανιχνευτές μας, δημιουργήθηκε μια πολύ ωραία και εποικοδομητική συζήτηση με τον ειδικό συνεργάτη. Μάθαμε κυρίως για την αποστολή της πυροσβεστικής που είναι κυρίως η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.


Ο Υπέυθυνος της βάρδιας επιδεικνύει τον εξοπλισμό

Επίσης, ενημερωθήκαμε για τον εξοπλισμό των πυροσβεστών, για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος αλλά και πως μπορεί κάποιος να γίνει πυροσβέστης!


Μέσα στο πυροσβεστικό όχημα

Φυσικά δεν έλειπε η βιωματική δραστηριότητα, καθώς μπήκαμε στα οχήματα, ρίξαμε νερό με τις μάνικες και χρησιμοποιήσαμε πυροσβεστήρες!


Μάθηση στην πράξη


Αναμνηστική Φωτογραφία

Ευχαριστούμε πολύ τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών για την φιλοξενία!


Γυρίζοντας, μία φωτογραφία μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page